chrome firefox opera safari iexplorer

В Національному Шевченківському заповіднику в Каневі пошанували Григорія СКОВОРОДУ, Тараса ШЕВЧЕНКА і Павла ТИЧИНУ

01 лютого 2022 о 10:19

27 січня, в День народження Павла ТИЧИНИ, відомий літературознавець Сергій ГАЛЬЧЕНКО презентував своє нове видання «Павло ТИЧИНА: за всіх скажу, за всіх переболію…». Головна ідея видання мало знаних поезій та спогадів про КЛАСИКА української літератури полягає у потребі розповісти про невідомого ГЕНІЯ — раннього ТИЧИНУ, бо поета комуністичної доби, якого перетворили на БЛАЗНЯ, ми й так знаємо.

МиколаТоменко, у свою чергу, презентував своє нове видання «Український щорічник: Григорій СКОВОРОДА». Він запропонував підхід — за яким варто популяризувати НАЙВИЗНАЧНІШІ досягнення наших історичних і культурних діячів, а не вишукувати їхні помилки з огляду на рівень наших знань та статусу НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ 21 століття. Бо окрім наших відкритих ворогів — українофобів, не меншу біду УКРАЇНСЬКІЙ СПРАВІ нині приносять сенсаційні «розвідки креативних космополітів» або «наукові викриття» патріотичних нарцисів і снобів. 

Пам‘ятаємо нашу історію! Шануємо наших героїв!

П.С. Подяка очільниці Шевченківського заповідника в Каневі Валентині КОВАЛЕНКО за організацію заходу та підтримку наших українських проектів

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути