chrome firefox opera safari iexplorer

ВР заборонила приватизацію бібліотек і книгарень

21 квітня 2011 о 13:43

Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)” щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва.

За дане рішення проголосувало 333 з 393 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Даним законом передбачено віднести до переліку підприємств, які не підлягають приватизації, будівлі, (споруди, приміщення) або їх окремі частини, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва.

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

У прикінцевих положеннях закону зазначено, що Кабінет міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом має подати в установленому порядку законопроект про внесення змін до законів України “Про бібліотеки і бібліотечну справу”, “Про видавничу справу” та “Про культуру” щодо заборони приватизації приміщень, де розміщуються бібліотеки, книгарні та державні видавництва. А також має привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом; забезпечити перегляд і скасування міністерствами та іншими центральними і місцевими органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути