chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві заборонили продавати квас на вулицях

11 травня 2011 о 10:13

У київській мерії вирішили назавжди заборонити продаж бочкового квасу на столичних вулицях.

Вперше продаж квасу заборонили ще минулого року — через порушення санітарних норм і непридатність бочок. Цього року заводи-виробники напою хотіли відновити продаж бочкового квасу, але чиновники це відкинули.

«Така торгівля вже застаріла та й санітарним нормам не відповідає. Бочки прийшли в непридатність, не тримали температуру, СЕС заперечує. Тому наша позиція, щоб квасу в бочках на вулиці не було. Тим більше, Євро попереду. Такої торгівлі більше не буде», — розповів заступник начальника главку торгівлі Василь Щербенко.

Тож відтепер один з яскравих атрибутів спекотних столичних вулиць можна купити тільки в пластикових пляшках у магазинах або на розлив в деяких кафе.

У Києві жовті цистерни з написом «Квас» стали постійним літнім атрибутом вулиць з 30-х років минулого століття. До бочок шикувалися черги. Тоді квас коштував 3 копійки за маленький кухоль і 5 копійок — за півлітровий. У 2009 році він коштував 1,5 грн за склянку, 6 грн — літр.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути