chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкриється виставка «Святе сімейство»

12 травня 2011 о 10:55

15 травня у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відбудеться відкриття виставки сакрального мистецтва «Святе сімейство», що орієнтована не тільки на мистецьку, а й на соціальну складову, тому приурочена до Міжнародного дня сім'ї.

Про це повідомили організатори — мистецький відділ ЛМГО "Культурно-спортивний клуб «Гала».

В експозиції представлять твори двадцяти художників із Києва та Львова. Митці, що створювали ці ікони належать до різних шкіл, відтак ці образи будуть близькими для українців, які проживають у різних регіонах, що створює змогу, у майбутньому, представити виставку «Святе сімейство» в інших містах України.

Глядач зможе через призму образів ідеальної Сім'ї спробувати осмислити, чим є сім'я для людини, якою є її духовні засади. Експозиція також дасть змогу оцінити наскільки різним може бути осмислення образу «Святого сімейства»: тут є місце і традиції візантійського іконопису, і майже авангардному експериментові з каноном, нове українське бароко демонструє осмислення традицій сакрального мистецтва, з його емоційною та колірною виразністю.

Відкриття виставки о 15.00.

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути