chrome firefox opera safari iexplorer

У липні українці купили валюти майже на мільярд доларів

12 серпня 2011 о 09:28

У липні, незважаючи на наближення до кінця сезону відпусток, продовжилася тенденція скупки іноземної валюти на готівковому ринку. За минулий місяць українці придбали інвалюти на 0,87 млрд дол. більше, ніж продали (у доларовому еквіваленті), повідомили у Нацбанку.

При цьому істотно виросли об'єми операцій купівлі-продажу — вони були максимальними з початку року. Так, об'єм придбаної населенням іноземної валюти в липні склав 2,92 млрд дол., тоді як продано банкам було 2, 06 млрд дол., пише Дело.

З початку 2011 року об'єм купленої в обмінниках іноземної валюти перевищив її продаж на 7 млрд дол. В той же час необхідно відмітити, що частина цих коштів повернулася у банківську систему через валютні депозити фізичних осіб (1,65 млрд) і погашення по валютних кредитах населення (1,29 млрд).

Біля 4 млрд готівкової інвалюти (у доларовому еквіваленті), які так і не повернулися у банки, частково «осіли» на руках у населення, а частково — пішли на обслуговування тіньового сектора. За словами учасників ринку, в останні 10-12 місяців саме потреби українського тіньового сектора формують основну частину попиту на готівкові долари і євро.

Нагадаємо, у червні населення придбало у комерційних банків іноземної валюти на 2,9 млрд дол., а продало фінустановам — 1,7 млрд дол.

Я повідомлялось, 9 серпня, перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова порекомендувала українцям утриматися від продажу іноземної валюти.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути