chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі затвердили гімн міста — російськомовну пісню Утьосова

26 серпня 2011 о 09:52

Депутати Одеської міської ради на засіданні сесії в четвер затвердили статут Одеси. За відповідне рішення проголосували 78 із 120 депутатів міськради.

Відповідно до затвердженого статуту, гімном Одеси стане пісня російською мовою на музику Модеста Табачникова й слова Семена Кірсанова «У Чорного моря» у виконанні Леоніда Утьосова.

Остаточна редакція документа містить сім розділів, які визначають міську символіку, принципи міського самоврядування, міські святкові та пам'ятні дати, територію і межі міста, а також райони. Крім того, статут регламентує діяльність системи місцевого самоврядування, визначає порядок участі членів територіальної громади у здійсненні міського самоврядування.

Серед положень документа, раніше не описаних у нормативних актах: гімн міста, міські свята і питання участі членів територіальної громади у здійсненні міського самоврядування.

Нагадаємо, що наприкінці червня прокуратура Закарпатської області опротестувала рішення Берегівської районної ради області починати свої засідання з виконання гімну Угорщини: таке рішення не відповідає нормам Конституції і тому підлягає скасуванню.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути