chrome firefox opera safari iexplorer

У неділю не забудьте перевести годинники на годину назад!

29 жовтня 2011 о 10:01

30 жовтня українці переведуть годинники на «зимовий час».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 на території України 30 жовтня 2011 року о 4-й годині за київським часом скасовується дія літнього часу переведенням годинникової стрілки на 1 годину назад.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада прийняла постанову, згідно з якою в Україні скасовувався перехід на зимовий час. Це рішення було прийняте після відповідних законів у Росії та Білорусі, які відмовилися переходити на зимовий час. Таким чином, Україна опинилася у третьому часовому поясі.

Після цього облради західних областей, МНС, ряд вчених і політиків закликали скасувати це рішення, мотивуючи це тим, що майже вся територія України розташована у другому часовому поясі. Більше того, на Закарпатті вирішили починати робочий день на годину пізніше.

Пізніше спікер парламенту Володимир Литвин визнав, що рішення про відмову від зимового часу було поспішним і непродуманим, а 18 жовтня народні депутати з четвертої спроби таки скасували постанову, якою в Україні скасовувався перехід на зимовий час. Таким чином Верховна Рада відновила перехід на зимовий час.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути