chrome firefox opera safari iexplorer

Дієтологи радять після застіль їсти гарячі супи

05 січня 2012 о 10:09

Організм краще перенесе свята, якщо після застіль їсти гарячі овочеві супи, а між урочистостями з вживанням алкоголю робити перерву — в 5-6 днів, переконують лікарі-дієтологи.

«На наступний день після масштабного застілля необхідно зменшити обсяги їжі і не доїдати вчорашні салати. Харчування має бути більш легким, ближче до вегетаріанського. Добре з'їсти першого січня овочевий суп чи будь-яку іншу гарячу рідку страву», — зазначила провідний науковий співробітник клініки НДІ харчування РАМН, кандидат медичних наук Ольга Григорян.

Дієтолог також нагадала, що заправлені майонезом салати можуть стати джерелом бактеріального забруднення і привести до отруєння, оскільки довгий час стоять у теплому місці. Термін їх зберігання в холодильнику не перевищує 12 годин.

Фахівці також рекомендують не міняти режим харчування у той день, на який запланована велика гулянка. Це допоможе знизити навантаження на організм. «Я раджу не пропускати сніданок, обід і вечерю, тобто дотримуватися звичайного режиму харчування, це дозволить зменшити кількість з'їденого за раз в святкову ніч. Не буде їжі „на автоматі“ та інших порушень харчової поведінки пов'язаних з великими перервами між їжею» , — зазначила дієтолог Марія Дмитрівська.

 

20 липня

Інші дати
Народився Микола Базилівський (Базилевський)
(1909, с. Суботів, Черкаська область – 1993) – український публіцист, літературознавець, театрознавець.  
Розгорнути
Народилася Оксана Вікул
(1921, м. Кам’янець-Подільський, Хмельницька область – 2001) – українська балерина. Славилася виконанням українських танців  власного укладу з модерним спрямуванням.  
«Чорнії брови, карії очі, Темні як нічка, ясні як день, Карії очі - чарі дівочі! Де ви навчились зводить людей.» (Костянтин Думитрашко)
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі