chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти заборонило продаж алкоголю та сигарет в навчальних закладах

09 лютого 2012 о 11:32

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вимагає заборонити продаж та вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів у всіх навчальних закладах. Про це УНН повідомили в прес-службі відомства.

Відповідний наказ 8 лютого підписав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України (наказ № 136 розміщено у рубриці «Нормативно-правова база» офіційного веб-сайту МОНмолодьспорту).

Зокрема наказом передбачено, що керівники навчальних закладів усіх рівнів акредитації повинні вжити заходів щодо категоричної заборони продажу та вживання алкоголю, цигарок у приміщеннях і на території навчальних закладів; ініціювати дострокове розірвання договорів оренди (у разі їх наявності) з суб’єктами підприємницької діяльності, що здійснюють торгівлю такими  виробами у заборонених законодавством місцях.

Окрім того, керівникам навчальних закладів необхідно проводити відповідну роз’яснювальну роботу стосовно норм законодавства серед учнів, курсантів, студентів та у педагогічних колективах, зокрема щодо відповідальності за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв.

Також у наказі наголошується на притягненні винних осіб до адміністративної відповідальності у разі виявлення порушень законодавства щодо продажу та  вживання таких виробів.

В прес-службі також зазначили, що керівники навчальних закладів нестимуть персональну відповідальність за невиконання норм наказу.

Нагадаємо, що у вересні 2011 року прокуратура Києва ініціювала збільшення штрафів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.