chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі з'явилася маршрутка з «общерусской» символікою

02 березня 2012 о 09:13

В Одесі з'явилося маршрутне таксі, прикрашене гербом Російської імперії, картою Новоросійського краю та історичним гербом Одеси.

Про це пише одеський сайт «Таймер».

Журналісти назвали цей транспортний засіб «імперобусом» за аналогією зі «сталінобусами» — автобусами і маршрутками, прикрашеними зображеннями Сталіна, які з'являються до Дня Перемоги на вулицях російських міст.

Інформація про появу «сталінобуса» на вулицях українського Севастополя виявилася невірною.

Новоросія - назва території уздовж узбережжя Чорного й Азовського морів у часи Російської імперії. До її складу входили українські землі (Запорізька Січ, Кубань, Побужжя).

Нагадаємо, що в лютому 2011 року мер Одеси Олексій Костусєв заявив, що «у нас є своя ідеологія, і ми за неї боротимемося».

В березні 2011 року одеська міськрада зобов'язала державні установи вивішувати червоні прапори на день Визволення міста від нацистів і в день Перемоги. Саме з цього рішення розпочалася інформаційна кампанія "прапора Перемоги".

У квітні 2011 року місцева влада привітала одеситів з днем Визволення міста плакатами з зображенням румунських окупантів. Тоді ж сесія міськради додала до існуючого герба Одеси зірку Героя СРСР.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути