chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді запропонували скасувати обов'язкову «автоцивілку»

11 червня 2012 о 12:05

У Верховній Раді запропонували скасувати обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ).

Автор законопроекту, Валерій Шаманов, при розробці документу мотивувався тим, що по автоцивілці дуже часто компанії затягують страхові виплати та постійно підвищують тарифи.

«Метою законопроекту є вирішення проблемних питань, які виникли навколо транспортного страхового бюро, і стимулювання страховиків надавати більш якісні послуги в сфері автомобільного страхування», — говориться в пояснювальній записці до документа.

Народний депутат Андрій Пінчук, який курує питання страхування, підтримує запропоновану ініціативу.

«ОСЦПВ — соціальний вид страхування, але страховий ринок неадекватно ставиться до запропонованої державою можливості: за рахунок премій по ОСЦПВ компанії прагнуть покрити всі свої витрати, не дотримуючись при цьому права клієнтів — кількість скарг від них постійно зростає», — розповів Пінчук.

Зі свого боку страховики просто шоковані пропозицією нардепа. За їх словами, обов'язкове страхування цивільної відповідальності — це міжнародне вимога. "Без «зеленої карти», яка є доповненням до полісу ОСЦПВ, автомобіліст просто не зможе виїхати за межі країни.

Нагадаємо, обов'язкове страхування відповідальності діє в Україні з 1 січня 2005 року. У середньому вартість страхового поліса в Києві становить близько 700 грн, хоча його ціна в кожному конкретному випадку залежить від багатьох коефіцієнтів.

Джерело: УНН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути