chrome firefox opera safari iexplorer

Як правильно засмагати влітку: поради дерматолога

10 липня 2012 о 13:09

Засмага не є корисною для організму і кожна зайва хвилина перебування дитини на сонці може посприяти розвитку новоутворення на шкірі. Про це повідомив під час прес-конференції головний позаштатний дерматолог МОЗ Олександр Літус, передає кореспондент УНН.

"Того сонячного випромінювання, яке людина отримує йдучи на роботу або з неї, більш ніж достатньо, аби забезпечити необхідну кількість вітаміну «D», — сказав О.Літус.

За його словами, під час сильної спеки потрібно не перебувати під відкритим сонячним промінням у проміжок з 11 до 17 години дня (особливо дітям). Дітей обов’язково потрібно одягати в одяг з рукавами і мати при собі капелюха. Також, експерт порадив обов’язково користуватися сонцезахисними кремами і купувати їх лише у аптеках. Наносити крем потрібно кожні дві години і щоразу після купання.

Дерматолог порадив для забезпечення краси шкіри і гарного самопочуття вживати від 2 до 3 літрів води на добу.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути