chrome firefox opera safari iexplorer

На телебаченні покажуть український мультик про ескімосів

15 листопада 2012 о 11:33

З 12 листопада в ранковому ефірі каналу 1+1 показують український мультик «Ескімоска».

Мультсеріал про пригоди малюків-ескімосів зняв київський режисер та сценарист 38-річний Олексій Шапарєв. 26 серій «Ескімоски», по 5 хв. кожна, виготовили на столичній Студії дитячих і юнацьких фільмів ім. Ханжонкова.

Серіал розповідає про пригоди маленьких ескімосів Розумника, Громила та дівчинки Ескімоски. Щодня вони йдуть ловити рибу, а море викидає їм один предмет, який вони ніколи не бачили. Ескімоси починають звичайну побутову річ застосовувати по-своєму.

Бюджет — понад 12 млн. грн. Створення стрічки частково профінансувала держава. Фільм купили телеканали Канади, США, Китаю та Індії. В Україні це перший комерційний анімаційний проект, який продався закордон.

"Приймали участь на одній з виставок і до нас підійшли з каналу, — розказує режисер Олексій Шапарєв. — До цього можливості показувати його в Україні не було. Їм сподобалася історія, тож запропонували поставити мультик зранку. Тепер ми працюємо над другими сезоном «Ескімоски».

Серіал розрахований на дітлахів від 2 до 5 років. Його зняли у форматі 3D.

«Навмисне передивлялися усі популярні мультфільми, аби не повторювати героїв. Ведмедя затвердили лише з п'ятого разу. Бабусю-боркотуху я озвучував сам. У першому сезоні один з моїх улюблених епізодів про капелюха чи телевізор. Приміром, як припливли шапки, герої їх одягали та вдавали з себе різних героїв» — розказує автор.

«Зараз паралельно розробляємо на студії три проекти, — каже Олексій Шапарєв. — Один з них „Юний Дедал“. Дедал, Езоп і Спартак вчаться в одній школі. Дедал – знаний винахідник і виготовляє для мешканців общини різні „штуковини“ — парус, підкову. У кожній такій серії ми розказуємо історію певного винаходу — для чого і навіщо його було створено. Один епізод триває 26 хвилин. Усього запланували 12 серій. Це великий проект — близько 640 хвилин анімації. Роботи тут на два роки. Уже повністю промалювали героїв і приступили до першої серії. Вона – найважча».

«Юного Дедала» планують показати в Україні та Росії. А для Америки та Канади його спеціально будуть адаптувати та озвучувати американські актори.

В 2014 році планують випустити повнометражний мультик «Як я стала чарівницею». Уже мають готовий сценарій та мальовану героїню. Подали заявку на державний тендер. Також знайшли партнерів у Європі, які частково фінансуватимуть цей проект.

5-хвилинний мультик «Ескімоска» показують щоранку у будні о 7:25. Щоразу вони знаходять якийсь загадковий предмет, що плаває у воді, і намагаються відкрити для себе його істинне призначення. Герої серіалу спілкуються між собою мовою звуків та жестів.

 

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути