chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні ввечері пройде всесвітня акція без світла «Година Землі»

23 березня 2013 о 16:46

Сьогодні, 23 березня, о 20:30 з ініціативи Всесвітнього фонду природи люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину.

Мета акції – «показати необхідність спільних дій для протидії зміні клімату», повідомляє сайт WWF.

До акції приєднаються й українські міста, передає «Радіо Свобода».

Зокрема, повідомлення про участь в акції є і на сайті Київської міської державної адміністрації. Там нагадують, що «у 2012 році до «Години Землі» приєдналося понад 7 тисяч міст у 152 країнах світу». В Україні до акції долучилися більше як 40 міст та містечок, зокрема Київ, Одеса, Донецьк, Сімферополь та інші», – йдеться у повідомленні КМДА.

Акцію «Година Землі» започаткували у 2007 році в Австралії. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

«Година Землі» – це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік. Це можливість дати людям право голосу у вирішенні майбутнього планети, а також об’єднання наших зусиль для сталого розвитку та збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків», – пише на своєму сайті WWF.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути