chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному парку встановлять пам'ятник журналістиці

06 березня 2013 о 14:28

У столичному парку «Відрадний» відновлять скульптурну композицію, присвячену професії журналіста, під час весняного двомісячника з благоустрою у березні-квітні 2013 року.

Таку відповідь дала КМДА на звернення народного депутата України (фракція «Батьківщина») Олександра Бригинця стосовно належного утримання вищезгаданої скульптурної композиції, яка нині брудна, обписана та захаращена чагарниками.

«Свобода слова в Україні руйнується, тому не дивно, що будь-які символи, які популяризують журналістику, знаходяться в ганебному стані. Сподіваюся, завдяки тиску громадськості нам вдасться змусити владу належно відзначити заслуги цієї професії і до Дня журналіста (6 червня 2013 року) скульптуру та благоустрій навколо неї таки відновлять», – заявив О.Бригинець.

Нагадаємо, ініціатором створення в Києві алеї, присвяченої працівникам ЗМІ, виступило об`єднання «Київзеленбуд». Переможцем у конкурсі на найкращу скульптурну композицію на цій алеї було запропоновано створити постамент із зображенням руки журналіста з мікрофоном. При відкритті скульптурної композиції майданчик біля його підніжжя був засипаний подрібненим білим камінням, що за задумом мало втілювати чистоту журналістських помислів.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути