chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні під загрозою ліквідації більше 2000 шкіл, — екс-міністр

29 квітня 2013 о 08:50

В Україні під загрозою ліквідації виявилися більше двох тисяч шкіл, понад півтори сотні цього року будуть закриті.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA голова Громадської ради освітян і науковців України, екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

«Спроби парламентського комітету з науки і освіти привернути увагу до проблеми ліквідації шкіл не увінчались успіхом. Верховна Рада України 16 квітня не захотіла навіть включити до порядку денного питання про проведення парламентських слухань із цієї проблеми. А ситуація непроста. Середня школа, особливо сільська, аж волає, аби зменшити наповнюваність класів», — зазначив експерт.

Він звернув увагу, що на потреби освіти в Держбюджеті-2013 так і залишилася цифра 6,2% валового внутрішнього продукту (ВВП), а на науку — 0,3% ВВП, що нижче передбаченого законом на 3,8 і 1,4% відповідно.

«Обіцяні вчителям і вченим зміни в бюджет за підсумками І кварталу ніхто робити не збирається. Таким чином, освітяни недоотримають 57 млрд грн, а вчені — 52 млрд грн», — підкреслив екс-міністр.

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути