chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройде виставка знаменитого українського художника Івана Марчука

19 серпня 2013 о 16:49

З 23 серпня до 22 вересня в Музейно-виставковому центрі Музей історії Києва (Богдана Хмельницького, 7) пройде виставка українського художника Івана Марчука «Нерозгадані таємниці».

Експозиція складатиметься з майже 60 картин, які розділені на кілька розділів, що наочно демонструють періоди творчості художника, повідомляє Кореспондент.

Іван Марчук — Народний художник України, який увійшов до британського рейтингу 100 геніїв сучасності, а Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла його до Золотої гільдії (яка складається з 51 художника) і вибрала почесним членом наукової ради академії.

Також Марчук є лауреатом Національної премії України ім. Т. Шевченка.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути