chrome firefox opera safari iexplorer

Історію України видали у вигляді коміксів

10 вересня 2013 о 14:15

Історія України у вигляді коміксів була презентована братами Капрановими, відомими письменниками України. Автори вирішили зобразити історію в простій і цікавій формі. Малювали “книгу в коміксах” шість художників із різних міст для видання “Історія незалежної України”. Загалом на неї пішло два роки.

В книзі зображені події починаючи з найдавніших часів до розпаду СРСР. В ній є карти, хронології в таблицях і портрети історичних діячів.

Крім того, героями коміксу виступили й кримські татари. Колишній голова архіву СБУ Володимир В’ятрович зазначив, що історію кримських татар зазвичай залишали за межами історії України , а брати Капранови , нарешті , об’єднали їх в одну цілісну картину.

Брати Капранови вважають , що козаки і кримські татари – ” люди одного кореня “: і ті, й інші – це половці. Хрещені стали українцями , а тих хто прийняв іслам стали називати кримськими татарами. Але цю теорію автори не відобразили, бо деякі “ура – патріоти” будуть відразу обурюватися.

Цей комікс також сподобався першому президенту України Леоніду Кравчуку і автору Акту про незалежність Левку Лук’яненко. Обидва сказали, що історія в такому форматі буде цікава як дітям, так і дорослим.

Зараз автори планують працювати вже над другим виданням.

— See more at: http://www.pic.com.ua/istoriya-ukrajiny-komiks2.html#sthash.ZUmvHkkU.dpuf

Джерело: ПІК
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути