chrome firefox opera safari iexplorer

Майдан готується до розгону цієї ночі

15 січня 2014 о 16:20

Інформація щодо можливого штурму Майдану сьогодні вночі підтверджується

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав активіст майдану Зорян Шкіряк.

«Увага! Дуже важливо! На цей час, інформація щодо можливого штурму Майдану сьогодні вночі — підтверджується! Отже, велике прохання до всіх небайдужих підтягуватися і приєднуватися до оборони нашого форпосту свободи в центрі столиці. Нам потрібна максимальна присутність громадян у найближчі дні і ночі. Можна сказати без перебільшення, що вирішується доля нашого Майдану», — написав він. 

Сценарій зачистки, за його словами, скоріше за все, буде дещо інакший ніж минулого разу: «Цього разу, вони напевно не підуть тупо «черепахою», а використають план, про який ми вже повідомляли раніше (хоча, від них можна чекати всього, можуть в останній момент дати наказ на брутальний розгін, будемо знати)». 

«Їхній задум такий. В певний час, на самому Майдані з,являться або «обурені кияни», або інші провокатори (їх підвезли дуже багато), що повинні будуть спричинити бійку з активістами Майдану. Проникатимуть сюди ще з вечора, будуть підбурювати людей і провокувати локальні конфлікти. За сценарієм Банкової спричинена вночі бійка має бути масовою. Для них важливо, щоб сили самооборони Майдану були розпорошені і відтягнуті від барикад, тоді, спецназ буде легше атакувати мітингувальників. За їхнім планом як тільки в середині периметру почнеться неконтрольована бійка і набуде масового характеру, задля «наведення громадського порядку» на Майдан кинуть «Беркут», водомети, тощо... Максимальні сили МВС та важкої техніки вже стягнуто в центр міста», — написав Шкіряк. 

«Втім, ніякої паніки чи суєти. Ми готові. На Майдан прибули свіжі сили з регіонів, приєдналося багато Киян, це кілька тисяч активістів. Ми будемо на місці. Якщо будемо діяти чітко і злагоджено ця провокація не пройде. А ми інакше не вміємо. Тому, жодних сумнівів, прорвемося!!» — підсумував він.

Нагадаємо, вчора на Майдані було оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами.

Джерело: Espreso.tv
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути