chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені довели, що яблука знижують ризик інфаркту

09 липня 2014 о 11:02

Регулярне споживання яблук знижує ризик серцево-судинних захворювань не гірше медикаментів.Про це йдеться в доповіді, опублікованій в Британському медичному журналі, передаєУНН.

В  експерименті брали участь дві групи людей.

Перша група складалася з людей, котрі пережили інфаркт. Їм давали статин — препарат, який знижує рівень холестерину в крові.

Учасниками другої групи були люди, які мають високий ризик інфаркту. Вони вживали яблука.

Результат експерименту показав, що обидва засоби дозволили майже однаково знизити рівень холестерину в крові.

Таким чином, при додаванні в раціон харчування яблук у пацієнтів може зникнути необхідність приймати статин та інші препарати. Крім яблук, схожими корисними властивостями володіють і інші фрукти.