chrome firefox opera safari iexplorer

Музей видатних діячів української культури розпродає твори на користь АТО

11 листопада 2014 о 18:16

Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького спільно з провідними київськими художниками проводить благодійну акцію, метою якої є допомога бійцям, що захищає свободу і незалежність України на сході. Про це говориться в повідомленні музею.

Зібрані твори живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва будуть представлені на виставці-розпродажу з 7 по 19 листопада у виставковому залі музею Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97). Фінальний розпродаж відбудеться 19 листопада.

«Акція є благодійною не тільки тому, що художники віддають свої твори, а ті, хто їх купує — гроші. Захищаючи Україну від злої ворожої чуми, саме воїни своєю мужністю, своєю силою роблять більшу благодіяння для всіх нас. Тому підтримуючи захисників, ми допомагаємо собі, всім, хто хоче зберегти Батьківщину цілою і недоторканою», — сказано в повідомленні.

Всі виручені кошти в повному обсязі будуть передані 25-му батальйону «Київська Русь».

З роботами, які будуть представлені на виставці та інформацією про авторів можна ознайомитися на сайті музею.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути