chrome firefox opera safari iexplorer

Письменники з України претендують на російську літературну премію

04 листопада 2014 о 09:48

Російська літературна премія «Новая словесность» оприлюднила шорт-лист цьогорічних претендентів на перемогу. Поруч із Володимиром Сорокіним і Світланою Алексієвич опинились відразу кілька авторів, що народились і сформувались в Україні. Про це повідомляє Cultprostir.

Так, серед претендентів на «НОС» 2014 року є прозаїк Олександр Мільштейн, колишній харків'янин, поетка та есеїст Лінор Горалік, уродженка Дніпропетровська, письменник Володимир Рафєєнко (донедавна жив і працював у Донецьку), який нещодавно презентував свою творчість київським поціновувачам літератури у рамках форуму «Донкульт – мистецькі надра».

Російська літературна премія «НОС», заснована 2009 року, є відкритим проектом, який має на меті виявлення та розвиток новітніх трендів сучасної художньої словесності російською мовою. В різні роки її лауреатами ставали Андрій Іванов, Лев Рубінштейн, Володимир Сорокін. Переможець премії за голосуванням журі отримує 700 000 рублів, приз читацьких симпатій налічує 200 000 рублів. Ім'я володаря «НОС-2014» стане відоме наприкінці січня 2015 року.

Джерело: litgazeta.com.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути