chrome firefox opera safari iexplorer

В 2014-му європейці не ризикували милуватися руїнами Херсонеса: доїхало туди в 50 разів менше туристів

20 січня 2015 о 15:57

У 2014 році відвідувачів з країн Європи приїхало подивитися на руїни Херсонеса Таврійського, що розташований у межах Севастополя, майже в 50 разів менше порівняно з показниками минулого 2013 року — з 20 тисяч до 420. Про це повідомляє офіційний сайт заповідника, пише портал «События Крима».

«В минулому році Херсонес практично проігнорувавали туристи з України, доволі дружно санкціонувала Західна Європа (прорвалося 420 туристів проти майже 20 тисяч в минулому році), через проблеми логістики значно скоротилася кількість екскурсантів з Білорусі», — говориться в повідомленні.

Всього в 2014 році в Херсонесі побувало 360 тисяч відвідувачів чи на 5 тисяч осіб менше, ніж роком раніше.

При цьому в заповіднику підкреслюють, що великий інтерес до Херсону проявили росіяни.

Довідка

Херсонес Таврійський — старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму (у межах Севастополя).

23 червня 2013 року на 37-й сесії Комітету Світової спадщини ЮНЕСКО, що проходила у Камбоджі, Херсонес Таврійський був включений до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

У 2007 році Національний заповідник «Херсонес Таврійський» був внесений до списку «7 чудес України» в результаті відкритого online голосування в рамках всеукраїнської однойменної акції.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути