chrome firefox opera safari iexplorer

Година Землі 2015: сьогодні о 20:30 світ зануриться у темряву

28 березня 2015 о 20:19

Люди в усьому світі вимкнуть електричне світло, аби привернути увагу до проблем екології. Сьогодні світ на годину зануриться у темряву.

Рівно о 20:30 за місцевим часом кожна країна має поринути в темряву, щоб привернути таким чином увагу до проблем екології. Людей закликають щодня покращувати екологію, бо всі ми живемо на планеті та страждаємо разом із нею від своїх же дій. Планета поринула у темряву, а люди перейшли на «живе» світло.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже за рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 році Україна разом зі 126 іншими країнами також долучилася до всесвітньої акції Година Землі. Нагадаємо, що сьогодні вночі Україна перейде на літній час, тож у ніч з суботи на неділю українці посплять на годину менше.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути