chrome firefox opera safari iexplorer

Година Землі 2015: сьогодні о 20:30 світ зануриться у темряву

28 березня 2015 о 20:19

Люди в усьому світі вимкнуть електричне світло, аби привернути увагу до проблем екології. Сьогодні світ на годину зануриться у темряву.

Рівно о 20:30 за місцевим часом кожна країна має поринути в темряву, щоб привернути таким чином увагу до проблем екології. Людей закликають щодня покращувати екологію, бо всі ми живемо на планеті та страждаємо разом із нею від своїх же дій. Планета поринула у темряву, а люди перейшли на «живе» світло.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже за рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 році Україна разом зі 126 іншими країнами також долучилася до всесвітньої акції Година Землі. Нагадаємо, що сьогодні вночі Україна перейде на літній час, тож у ніч з суботи на неділю українці посплять на годину менше.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути