chrome firefox opera safari iexplorer

Декілька українських фільмів візьме участь у кінофестивалі у Загребі

02 лютого 2016 о 09:44

Організатори 12-го Міжнародного фестивалю документального кіно ZagrebDox оголосили програму заходу, до якої було відібрано декілька українських стрічок, йдеться на сайті НСКУ.

У міжнародному конкурсі фестивалю, де представлено 24 фільми, візьме участь повнометражна стрічка Чеда Грасії «Російський дятел» (США, Великобританія, Україна), яку зараз можна подивитись у кінотеатрах України.

У регіональному конкурсі будуть представлені 27 фільмів, з-поміж них – 20-хвилинна «Інтерсекція» Дмитра Сухолиткого-Собчука (Україна, Румунія).

В офіційній програмі «Happy Dox» покажуть повнометражний документальний фільм «Українські шерифи» Романа Бондарчука, світова прем'єра якого відбулася у листопаді 2015 року в Амстердамі на IDFA.

А у спеціальній програмі «Росіяни йдуть», започаткованій фестивалем цього року, відбудеться показ фільму «Аліса в країні війни» («Alisa in Warland») Любові Дуракової і Аліси Коваленко. Головна героїня Аліса (вона і режисерка фільму) вирушає до зони АТО, щоби фільмувати війну. Її основна мотивація – нездатність лишатись осторонь драматичних подій у рідній країні. Стрічку на ZagrebDox заявлено від Польщі.

12-й МКФ ZagrebDox відбудеться з 21 по 28 лютого 2016 року у Загребі (Хорватія).

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути