chrome firefox opera safari iexplorer

У понеділок суд продовжить розгляд справи щодо списків коаліції. Тепер із відеодоказами

24 березня 2017 о 16:58

У понеділок, 27 березня, о 10:30 в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зала № 39) розпочнеться чергове судове засідання за позовом Миколи Томенка щодо оприлюднення списків коаліціантів.

Нагадаємо, під час попереднього судового засідання 13 березня відбувся розгляд справи по суті, де протягом півтори години представники відповідача у цій справі Андрія Парубія А. Селіванов та А. Лаптієв намагалися довести, що Голова ВР і взагалі Верховна Рада нібито немає відношення до інституту коаліції і вони не повинні нічого і нікого про це інформувати… Але в кінці кінців на пряме запитання судді, чи володів А. Парубій інформацією про кількісний склад коаліції, про що зробив відповідну публічну заяву, відповіли, що інформацією володів, а списками – не володів. Про це повідомив  М. Томенко після судового засідання.

«Оскільки ми постійно апелювали до того, що надати інформацію про склад коаліції – це не лише обовʼязок, а й публічна політична обіцянка Голови ВР, який під час брифінгу у Верховній Раді  18 квітня 2016 року заявив: «За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (щодо призначення нового прем’єра й Кабміну – ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв’язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури – одразу після обрання уряду скласти повноваження (депутатські – ред.), зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю», то суд попросив нас надати докази того, що ця заява Голови ВР справді мала місце. Тому, окрім численних публікацій у ЗМІ, ми у суді продемонструємо і відеозапис з відповідною обіцянкою Голови ВР», – зазначив Микола Томенко.

Отож, наступне судове засідання — у понеділок, 27 березня.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути