chrome firefox opera safari iexplorer

Ювілей Драгоманова відзначимо на міждержавному рівні?

13 жовтня 2010 о 23:10

У наступному році виповнюється 170 років з дня народження Михайла Драгоманова, відомого публіциста, історика, філософа, літературознавця, громадського діяча.

Заступник Голови ВР Микола Томенко вважає, що відповідні урочисті заходи повинні пройти на належному рівні. Так, він запропонував болгарським науковцям та державним діячам спільно відзначити 170 річницю з дня народження цього відомого вченого, шанованого як в Україні, так і в Болгарії (де М.Драгоманов певний час жив, працював та похований). «Його діяльність і спадщина належить і Україні, і Болгарії. А тому було би правильно відзначити цей ювілей на міждержавному рівні», — наголосив Микола Томенко.

Окрім цього, він разом зі своїми колегами народними депутатами В.Зубановим та В.Петренком зареєстрували у парламенті Проект Постанови «Про відзначення 170-річчя з дня народження видатного українського письменника, публіциста, історика, громадського діяча Михайла Петровича Драгоманова», в якій запропонували провести відзначення даної річниці на державному рівні.

У Постанові, зокрема, пропонується вжити заходів для забезпечення ремонту Гадяцької спеціалізованої школи імені Михайла Драгоманова; здійснити упорядження вулиць, яким присвоєно ім'я Михайла Драгоманова; окрім того, забезпечити організацію тематичних виставок та показ тематичних теле- і радіопередач, присвячених життю та діяльності цього видатного вченого, а також сприяти виданню повного зібрання праць Михайла Драгоманова та спогадів про нього.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути