chrome firefox opera safari iexplorer

За показниками тривалості життя ЄС випереджає Україну на 11 років

07 жовтня 2010 о 15:54

За статистикою, у 2010 році середня тривалість життя українських чоловіків складає 62, а жінок – 74 роки. З такими цифрами ми опинилися на 150 місці у рейтингу тривалості життя серед країн світу. З-поміж наших сусідів нам вдалося перегнати лише Росію, де чоловіки, в середньому, живуть на 3, а жінки на 1 рік менше.

Для порівняння, наші країни-сусіди: Білорусь за цими показниками опинилася на 141 місці, Молдова — на 136, Румунія — на 119, Угорщина — на 109, Польща — на 75. 39 сходинку рейтингу за тривалістю життя посідає Європейський Союз, де чоловіки живуть у середньому 76, жінки – 82 роки.

На днях екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук, оприлюднюючи відповідну статистику тривалості життя українців, зазначив, що вона збільшилася на 1,3 року вперше за 100 років, адже з 1906 до 2007 року ніякого зростання не спостерігалося.

Отже, загальна тривалість життя українців складає 68 років, європейців – 79 років. Тому якщо на 1 рік збільшення нашої тривалості життя іде століття, то щоб принаймні наздогнати сьогоднішні цифри ЄС нам знадобиться близько 10 століть (!).

Чим ми гірші? Як нам збільшити тривалість життя? Що робить влада у цьому напрямку? Чи допоможуть цьому обіцяні президентом 50 мільйонів українців та пенсійна реформа? Чи, можливо, варто подивитися трохи в іншому напрямку, наприклад, на підвищення якості нашого сучасного життя? Все це питання до дискусії. Але так хочеться, щоб, наприклад, на відпочинку за кордоном серед туристів-німців, французів чи італійців можна було побачити і українських розслаблених, задоволених та здорових бабусь і дідусів!

Тривалість життя в країнах світу станом на 2010 рік
[table id=3 /]

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути