chrome firefox opera safari iexplorer

На могилі Маркіяна Шашкевича у Львові відслужать панахиду

02 червня 2011 о 10:10

У Митрополичих палатах Архикатедрального собору св. Юра УГКЦ у м. Львові відбулась зустріч представників Львівської ОДА з членами оргкомітету з відзначення 200-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича Романом Лубківським, Борисом Возницьким, Тетяною Крушельницькою, Борисом Рибаком та Владикою Ігорем Возняком Архиєпископом Львівським УГКЦ.

Про це повідомили у відділі зв`язків із ЗМІ Львівської ОДА.

Під час зустрічі було обговорено питання участі у відзначенні 200-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича керівництва та духовенства Львівської архиєпархії УГКЦ та проведення панахиди на Личаківському цвинтарі 7 червня цього року. Також йшлося про перспективи та хід відбудови церкви Святого Духа у Львові на вул. Коперніка.

Нагадаємо, що 5 травня відбулось засідання обласного оргкомітету з відзначення 200-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича. На засіданні голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк наголосив, що відзначення повинно пройти на найвищому рівні.

2011 рік проголошено у Львівській області роком Маркіяна Шашкевича. Цьогорічний Форум видавців пройде під гаслом 200-річчя від дня народження Маркіяна Шашкевича та 500-річчя від дня народження Івана Федоровича.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути