chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться ще один музей бджільництва

10 лютого 2012 о 10:01

Члени Асоціації бджолярів і апітерапевтів України та Криму запропонували міській владі Євпаторії ввести практику медолікування й відкрити музей бджільництва. Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі АРК.

Як повідомив мер Євпаторії Андрій Даниленко, міська влада готова до співпраці з бджолярами.

«Є великі резерви для впровадження апітерапії в роботу санаторно-курортних установ Євпаторії. Необхідно підключити наукові кадри, розробити лікувальні програми, тоді застосування медолікування, безумовно, буде цікаво тим, хто приїде на відпочінок», – повідомив міський голова.

Заступник Євпаторійського міського голови Сергій Стрельбицький зазначив, що ця ініціатива може бути розвинена в роботі медичного кластера, який сьогодні створюється в місті.

Нагадаємо, у Києві є ще один музей хліба, який був заснований у 1981 році та називається «Народний музей хліба». Він є складовою  Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. У Музеї зібрано понад 2000 експонатів, які розповідають про історію хліба, його значення для людини, походження основних зернових культур (жита, пшениці, кукурудзи, ячменю та інших).

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути