chrome firefox opera safari iexplorer

Нові вказівники в метро написані з купою помилок

30 березня 2012 о 20:26

Англомовні вказівники, які нещодавно почали з'являтися у Київському метрополітені, написані з купою помилок.

Про повідомлять користувачі Facebook.

Так, лише на одному лайтбоксі користувачі соцмережі знайшли 7 помилок.

Фото Олексія Гвоздєва

Як відомо, столична влада вперто не хоче користуватися зручними схемами, розробленими столичними активістами.

Так, метрополітен продовжує використовувати стару схему метро, хоча дизайнери розробили і безкоштовно запропонували їм набагато зручнішу схему підземки.

Також днями Київська міська адміністрація відхилила проект туристичного знакування, розроблений безкоштовно столичним дизайнером-активістом Ігорем Скляревським.

Варто також додати, що це не перший подібний «ляп».

Наприкінці листопада 2011 року Київрада затвердила варіан вказівників, якими підпишуть столичні вулиці. Як відомо, розроблені Науково-дослідним інститутом дизайну і ергономіки таблички назв вулиць були написані з помилками, зокрема Хрещатик написали латиницею як Kreschatyk, хоча правильно Khreshchatyk.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути