chrome firefox opera safari iexplorer

У Дніпропетровську пройде незвичайний концерт класичної музики

13 березня 2012 о 13:43

18 березня у Дніпропетровському художньому музеї пройде незвичайний концерт класичної музики – для вагітних і родин із маленькими дітьми.

Це черговий концерт проекту «Ефект Моцарта», що його минулого року започаткувало у Дніпропетровську подружжя музикантів Леся та Віталій Рожкови.

Про це «Рідній країні» повідомила адміністрація художнього музею.

Відмінність цього концерту від попередніх у тому, що цього разу дітям дозволять, знявши взуття, танцювати, гратися на килимі з іграшками чи одне з одним, просто сидіти чи навіть спати на м’яких подушках, «купаючись» у музичній «ванній».

Деякі дослідники вважають, що музика великого віденця позитивно впливає на розвиток дітей: малята, котрі регулярно слухають твори Моцарта, стають спокійнішими, розумнішими, більш допитливими, товариськими та творчими.

Навіть науковці, що заперечують наявність «ефекту Моцарта», не сперечаються із висновками психологів про важливість музичного виховання дітей з перших днів життя. Музика позитивно пливає на формування слуху і складних функцій мозку.
Фахівці рекомендують слухати класичну музику й майбутнім мамам.

«Ефект Моцарта» у Художньому музеї — це новий формат дозвілля для родин з дітьми-дошкільнятами. Він дає можливість, по-перше, молодим батькам не відмовляти собі у задоволенні відвідувати концерти класичної музики, по-друге, долучати малечу до найкращих зразків світової музики, по-третє, проводити ще більше часу батькам із маленькими дітьми.

18 березня у Художньому музеї Леся Рожкова (фортепіано) та Віталій Рожков (кларнет) виконають твори Моцарта, а також композиції Баха, Шопена, Чайковського, Сен-Санса та інших.

Початок концерту – об 11.00.

«Рідна країна»

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути