chrome firefox opera safari iexplorer

Черкащанам за хороші ідеї обіцяють платити гроші

04 квітня 2012 о 11:53

Вперше в Україні у сфері муніципальних послуг діятиме програма стимулювання новацій. Відтепер у Черкасах городяни, інноваційні ідеї та проекти яких допоможуть заощадити кошти громади міста або ж принесуть додатковий дохід до міського бюджету, отримуватимуть відсоткову винагороду від економічного ефекту.

Принаймні, це пообіцяла міська влада, повідомляє Радіо Свобода.

Програма стимулювання інновацій передбачає заохочення до пошуку найефективніших способів надання муніципальних послуг.

Мешканці Черкас, ідеї яких забезпечать поповнення міської скарбниці, за підсумками року отримають винагороду у розмірі до 20% від заощаджених коштів.

Загалом, основна мета нової програми – залучити та упередити відтік із міста «мозкового» ресурсу – перспективних людей, які виїздять за межі Черкас та забезпечують розвиток інших міст.

Як зауважує директор Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод, немає жодних обмежень щодо осіб, які можуть надавати інноваційні ідеї.

Оцінюватиме пропозиції робоча комісія, що складатиметься із чиновників, місцевих депутатів, фахових спеціалістів та представників громадськості. Окрім того, до розгляду пропозицій залучатимуть незалежних експертів, які допомагатимуть розрахувати економічний ефект.

У Черкаському міськвиконкомі сподіваються, що програма стимулювання новацій у сфері муніципальних послуг почне діяти вже на початку літа.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути