chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012

08 червня 2012 о 09:13

У центрі Львова відкрили фан-зону, яка розрахована на 27 тисяч осіб. Щодня тут відбуватимуться концерти, транслюватимуться футбольні матчі. Вхід у фан-зону безкоштовний.

Для багатьох львів’ян стало зрозуміло, що минуло п’ять років підготовки до Євро-2012. Львів має новий стадіон і аеропорт, попереду три матчі і очікується від 400- 450 тисяч туристів.

Усі, хто не зможе потрапити на стадіон, можуть відчути атмосферу футбольного свята у фан-зоні, яка розпочала роботу за кошт УЄФА, а це півтори мільйони євро. Представники УЄФА під час відкриття наголосили, що фан-зона має стати місцем взаємоповаги один до одного.

Потрапити у фан-зону можна безкоштовно, але є вимога: адекватний стан людини і поведінка. У дні матчів можна буде дивитись футбол із великого екрану, а наступного дня насолоджуватись найбільш яскравими моментами матчу. А ще гостей міста і львів’ян розважатимуть музиканти.

За станом на 7 червня, за даними прикордонної служби, у Львів прибули близько 200 вболівальників із Португалії, Німеччини і Австрії. Це ті люди, які показали квитки на матч Німеччина-Португалія. Цими днями переважно прибувають представники УЄФА і журналісти. Великий наплив уболівальників очікується у п’ятницю і в суботу – день матчу.

Вболівальники знайомляться зі Львовом і львів’янами

У розмові з кореспондентом Радіо Свобода, німецькі вболівальники розповіли, що вони, на відміну від багатьох своїх друзів, ризикнули у приїхали в Україну. І зовсім не шкодують, бо у Львові відчули гарну атмосферу, не мають проблем у спілкуванні чи порозумінні з людьми. За їхніми словами, саме негативна інформація про Україну відлякала багатьох фанів від поїздки.

Австрійські футбольні фани почувались досить розкуто. Вони гуляли вулицями, вбрані у національні костюми: короткі шорти на шлейках і картаті сорочки. Португальці скандували і веселились. Уболівальники охоче спілкувались із журналістами.

У Львові запанувала атмосфера футбольного свята. Працюють десятки літніх кав’ярень і звучить музика у фан-зоні і на площі Ринок, де працює зона вільна від футболу.

Чимало львів’ян нарікають на те, що не змогли отримати спеціальний пропуск для проїзду на власному автомобілі у дні матчів. Як пояснили у мерії, близько 9 тисяч городян звернулись по перепустки, а тому їх просто перестали видати. Відтак львів’янам доведеться 9, 13 і 17 червня, з 14-ї години ходити пішки або ж користуватись громадським транспортом на тих вулицях, де буде обмежено рух у напрямку стадіону й летовища.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути