chrome firefox opera safari iexplorer

Україна обурена помилками на офіційному сайті Олімпіади-2012

26 липня 2012 о 10:14

Слідом за грузинами географічним помилками на користь Росії на офіційному сайті Олімпіади-2012 обурилася й Україна.

Штаб олімпійської делегації України направив офіційне звернення до Організаційного комітету Ігор ХХХ Олімпіади в Лондоні з проханням терміново внести поправки до помилкових біографічних даних, опублікованих на офіційному сайті Олімпійських ігор.

Як повідомляє сайт Національного олімпійського комітету України, зокрема, йдеться про інформацію про спортсменів російської команди, де допущені суттєві помилки, пов'язані із місцем їх народження в Україні.

Так, у багатьох спортсменів збірної Росії, що народилися в Україні, місцем народження названа українська область, але позначена як частина Росії.

Наприклад, місцем народження волейболіста збірної Росії Тараса Хтея названа Львівська область Росії.

Штаб олімпійської делегації України буде відслідковувати розвиток подій і вживати відповідних заходів щодо внесення необхідних поправок.

Зазначимо, що Україна — не єдина країна, що постраждала від таких «помилок». Раніше свої скарги на аналогічні невідповідності направила до оргкомітету Ігор Грузія.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути