chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явився перший підземний музей скульптур

08 листопада 2012 о 18:55

Перший в Україні підземний музей скульптур відкрили у печері “Оптимістичній”, у Тернопільській області. Гіпсову печеру декорували арт-об’єктами.

“Оптимістична” є найдовшою печерою Євразії та другою за довжиною печерою світу. Головний вхід до печери у с. Королівка Борщівського району Тернопільської області.

Скульптури створили протягом трьох днів з чистої вологої глини (глина є в печері). Працювали студенти художніх вишів та мистці Тернополя і Львова. Творили під землею. Майстрам інструктори допомагали пересуватись підземними трасами.

У музеї є такі експозиції: “Доісторичний акваріум”, “Загадка природи”, “Містер Глиба” та інші.

“Сама печера підказала ідею “Скульптурної експедиції” — поєднати красу природну і красу мистецьку. Ця експозиція довічна. В печері ідеальний мікроклімат, він стабільний, температура плюс 10 градусів і незмінна вологість”, — зазначила куратор проекту Олена Шептицька.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути