chrome firefox opera safari iexplorer

«Проект Івасюк»: у Львові пройдуть ще два додаткові концерти

28 лютого 2013 о 08:50

У Львові, у зв’язку з ажіотажем, відбудуться ще два додаткові прем’єрні концерти «Проекту Івасюк». За словами організаторів, ця мистецько-музична подія відбудеться 4 і 5 березня о 18.00 та о 20.00 у Львівській опері, повідомляє ZIK. 

«Останні два тижні до нас надходять численні дзвінки, а у касах «ОТ-ОТ» активно розбирають квитки на прем’єру «Проект Івасюк». У місті наростає увага та певний ажіотаж навколо Івасюка. Думаю, це результат якогось певного «голоду» на українську музику та пісні. Спочатку у нас були певні переживання, як це виглядатиме в поєднанні естрадно-симфонічного оркестру, хорової капели та естрадних виконавців. Але спостерігаючи за репетицією, стало зрозуміло, що це органічне поєднання. Переконаний, що цей проект буде не тільки музичним, а й значно ширшим із залученням видавців, художників та інших митців», – повідомив Андрій Сидор, організатор прем’єри «Проект Івасюк».

Пісні всесвітньо відомого українського композитора та поета прозвучать у новій інтерпретації академічної капели «Трембіта» та зірок української сцени.

Як зазначив музичний продюсер «Проекту Івасюк» Микола Кулик, до проекту долучились найкращі українські виконавці, які мають великі та серйозні напрацювання.

«Організатори цієї події намагалися підібрати учасників, які б ідентифікувалися з музикою Володимира Івасюка. Так і з’явилися: «Піккардійська терція», Павло Табаков, Наталка Карпа, Софія Федина, Оксана Муха. Не щодня у нашому улюбленому місті Лева відбувається така сильна подія, як «Проект Івасюк». Думаю, львів’янам буде дуже цікаво послухати музику Івасюка, яку інтерпретовано різними спектрами, різними палітрами, талантом виконавців. Я вважаю, «Проект Івасюк» – суспільно актуальний та потрібний. Мабуть, сьогодні, як ніколи, українцям потрібно розвивати свою музику, бо це є наше життя, наша культура».

Нагадаємо, прем’єра «Проекту Івасюк» відбудеться з нагоди 64-річчя від дня народження Володимира Івасюка.

ivasiukЗамовлення квитків телефонами: 235-53-32, 242-36-31 та в мережі квиткових кас «ОТ-ОТ».

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути