chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник порівняв Могилянську академію з російською телеведучою

25 лютого 2013 о 16:17

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник порівняв Національний університет Києво-Могилянська академія з російською телеведучою і світською левицею Ксенією Собчак.

Це порівняння міністр зробив, коментую ситуацію з програним Могилянкою позовом до Мінмолодьспорту. «Це свого роду хобі. Є така сумно відома російська світська левиця, яка ні співати, ні танцювати, ані грати на сцені не вміє, але разом з тим скандалить на світських тусовках, привертаючи до себе сумнівний рівень уваги. Вона з відомої родини, батько її колись очолював велике місто. Якась Даша», — сказав міністр.

Він зазначив, що у вищій освіті України є теж «світська левиця» — Києво-Могилянська академія, яка з нудьгою і регулярністю проти чотирьох поспіль міністрів освіти і завжди з одним і тим же результатом".

На уточнююче запитання журналістів, чому російську світську левицю Ксенію Собчак міністр назвав Дашею, Табачник відповів: «Яка різниця, левиць багато, не в левиці справа».

Нагадаємо, 4 січня Національний університет Києво-Могилянська академія подав позов в Окружний адміністративний суд Києва на Міністерство освіти і науки, молоді та спорту у справі про заборону перехресного вступу у магістратуру.

Однак, на початку лютого, згідно з рішенням Окружного адміністративного суду Києва Національний університет Києво-Могилянська академія програв суд проти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути