chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року у всіх київських школах з'явиться інтернет

13 березня 2013 о 11:10

До початку нового навчального року всі столичні школи підключать до інтернету. Гроші на це виділили з міського бюджету.

«До 1 вересня ми плануємо охопити до 100% всіх шкіл. Десь ми прокладаємо оптоволокно, десь встановлюємо технологію Wi-Fi. У школах, де є інтернет, ми проведемо модернізацію для того, щоб він був більш швидкісними», — заявив голова КМДА Олександр Попов, пише газета «Сегодня».

У той же час у Київраді скептично оцінюють плани влади. «Щоб обладнати міські школи якісним інтернетом, потрібні величезні інвестиційні вкладення, а таких грошей у держбюджеті немає. При цьому потрібно враховувати, що „шкільний інтернет“ вузькоцільовий, і не кожен провайдер захоче цим займатися (необхідно закрити доступ дітям на багато сайтів, наприклад, для дорослих. — ред.). Тобто, щоб обіцянки міськвлади до першого вересня стали реальністю, має трапитися диво», — заявив депутат Київради, секретар комісії з питань освіти і науки Олексій Давиденко.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути