chrome firefox opera safari iexplorer

Life:) відмовили у продовженні ліцензії

13 березня 2013 о 09:45

Нацкомісія з питань регулювання зв'язку відмовила компанії «Астеліт» (бренд life)) — третьому за величиною операторові стільникового зв'язку в країні — у продовженні ліцензії на надання послуг міжнародного і міжміського зв'язку.

Про це повідомили в нацкомісії, пише «Коммерсантъ-Украина».

"Замість цього операторові запропонували отримати два нові дозволи вартістю понад 11 млн грн. — це втричі дорожче, ніж у разі продовження існуючого дозволу. У компанії не виключають варіанту вирішення питання в суді — раніше це вже вдавалося «Укртелекому» і «Vega», — зазначається в статті «Дзвінкам дали відбій».

«Астеліт» добивався від нацкомісії подовження існуючої ліцензії, термін дії якої закінчується в червні. Така можливість передбачена законом «Про телекомунікації», прийнятим у 2004 році.

Проте регулятор нагадав, що ця норма поширюється тільки на ліцензії, видані після 2004 року («Астеліт» отримав ліцензію в 2003 році), і запропонував компанії отримати два нові дозволи вартістю 8,99 млн грн. (на міжнародний зв'язок) і 2,04 млн грн. (міжміський зв'язок на 6 регіонів).

В «Астеліті» наразі остаточно не вирішили, чи оспорюватимуть рішення нацкомісії в суді, але такий варіант розвитку подій не виключається, зазначає один із топ-менеджерів оператора.

«Ми доки не отримали офіційної відповіді НКРЗІ (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, — ред.). Остаточне рішення приймемо після ознайомлення з ним», — заявили «Ъ» у прес-службі компанії.

Схожі конфлікти були і у інших операторів. У 2010 році НКРЗІ відмовляла в продовження ліцензії ПАТ «Укртелеком», а в 2011-му — групі Vega. В обох випадках компанії вигравали розгляди і домагалися переоформлення ліцензій. З аналогічною ситуацією стикався і мобільний оператор «Київстар», якому довелося отримати нові ліцензії.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути