chrome firefox opera safari iexplorer

На 5% зменшилася кількість росіян, які позитивно ставляться до України

10 квітня 2013 о 12:16

За перші три місяці 2013 року на 5% зменшилася кількість росіян, які позитивно ставляться до України. Про це свідчать результати соціологічного опитування Левада-Центру, результати якого має в своєму розпорядженні агентство УНІАН.

На запитання: «Як Ви загалом ставитеся зараз до України?», у березні відповіли «Дуже добре» 8% (у січні — 10%), «В основному добре» — 61% (у січні – 64%). Водночас «в основному погано» ставилися до України в березні — 19% (у січні – 16%), «дуже погано» — 3% (у січні — 2%). Важко відповісти 9% опитаних як у березні, так і в січні 2013 року.

Згідно з даними дослідження, росіяни також стали гірше ставитися до США, Євросоюзу й навіть Білорусі. Опитування проводилося 22-25 березня за репрезентативною всеросійською вибіркою міського й сільського населення.

В ньому взяли участь 1601 людина віком 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів РФ. Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом із даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути