chrome firefox opera safari iexplorer

Стартувала акція «Українська книга — для дітей Києва»

24 серпня 2013 о 10:34

24 серпня у Національній бібліотеці України для дітей стартувала акція «Українська книга — для дітей Києва», організована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та ГО «Муніципальна ліга Києва».

За словами організаторів акції, її мета — поповнити колекції дитячих бібліотек Києва та дошкільних закладів столиці україномовною дитячою літературою Національного видавництва «Веселка».

Як повідомив ініціатор акції Микола Томенко, ця акція вже була проведена у кількох областях України. А тепер, у період з 24 серпня до кінця вересня 2013 року, планується передати більше як у 500 дитячих закладів Києва понад 10 тисяч українських книжок для дітей.

Серед цих книжок — твори Лесі Українки, Михайла Стельмаха, Платона Воронька, Оксани Іваненко, Дмитра Павличка та інших українських письменників, які писали для дітей. Є також дитячі пісні з нотами.

Виступаючи під час презентації цього проекту перед колективом Національної бібліотеки для дітей, ініціатор цього проекту Микола Томенко зазначив, що, «на жаль, у нас політики діють занадто прагматично – хтось роздає гречку, хтось — горілку, хтось – цукерки, здебільшого орієнтуючись на передвиборчий швидкий ефект матеріальної підтримки старшого покоління».

«Ми виходимо з того, що необхідно інвестувати у молоде покоління і передовсім в дітей, які поки не ходять на вибори, але від яких буде залежати доля нашої країни найближчим часом. Тому серед пріоритетів Фонду – світоглядні, просвітницькі, освітні, оздоровчі проекти», — зазначив Микола Томенко.

«Не є секретом, що зараз у дошкільному та шкільному вихованні бракує україномовної літератури такого ґатунку. Тому ми сподіваємось, що ця акція в Києві та інших регіонах України суттєво допоможе виховувати дітей на наших народних українських традиціях, а отже — допоможе в майбутньому будувати справжню, незалежну, самобутню Україну», — підсумував Микола Томенко.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути