chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість киян хоче виборів у столиці якнайшвидше

19 вересня 2013 о 16:22

Понад 61% киян хочуть якнайшвидшого проведення виборів у столиці.

Про це свідчать дані опитування, проведеного КМІС на замовлення Комітету виборців України.

Повністю підтримують якнайшвидше проведення виборів 48%, скоріше підтримують — 17,8%. Проведення виборів мера і Київради у 2015 році підтримують лише 12,6%.

При цьому, за словами голови КВУ Олександра Черненка, у Києві буде «нереально висока явка».

Так, точно прийдуть на вибори 53,3%, скоріше так — 28,3%, точно ні – 8%, скоріше ні – 6,1%, не знають – 6,1%.

50,8% вважають, що перешкоджає виборам президент, 48,2% — що перешкоджає парламентська більшість, 19,1% — голова КМДА, 12,7% — міська рада, 9% — опозиція.

«Всім зрозуміло, що вибори не проводяться, бо в кандидата влади немає рейтингу, і його хочуть якось накачати. Але опитування свідчить, що з кожним днем проволочки влада втрачає рейтинг все більше», — зазначив Черненко.

КВУ не питав, чому кияни не виходять на вулицю з міркувань, « а чому вони мають це вимагати на вулиці, якщо ці вибори і так мають призначати».

Дослідження проводили з 27 серпня по 9 вересня 2013 року методом особистого інтерв‘ю та методом телефонного опитування. Статистична похибка не перевищує 2.9%.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути