chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрили перший в Україні музей повидла

23 вересня 2013 о 14:30

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.

Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.

Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай, сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується в ввечері.

 

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути