chrome firefox opera safari iexplorer

У Закарпатті відкрили перший в Україні музей повидла

23 вересня 2013 о 14:30

У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua.

Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», яким відвідують винні підвали, музей меду та гастрономічні фестивалі.

У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв.

Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай, сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується в ввечері.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути