chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть дозволити вільний продаж зброї летальної дії

13 вересня 2013 о 10:17

Ініціатори закону України «Про зброю» мають намір на основі громадської думки з приводу вільного продажу зброї летальної дії створити законопроект, який буде направлений до Верховної Ради.

Учора в Україні стартував громадський проект Закону України «Про зброю». Ініціаторами проекту стали Асоціація власників зброї, Всеукраїнська федерація прикладних стрілецьких видів спорту, Федерація професіоналів безпеки та ще десять громадських організацій. Вони пропонують розробити законопроект, що легалізує вільний продаж короткоствольної і нарізної вогнепальної зброї летальної дії. Відповідні пропозиції будуть вносити самі громадяни, зацікавлені в легалізації такого виду зброї, а законопроект буде розміщено на сайті асоціації. Про це пишуть Коментарі.

Як розповів президент Всеукраїнської федерації прикладних стрілецьких видів спорту Сергій Львович, передбачається, що короткоствольну зброю зможуть купувати психічно здорові люди, які досягли 21-25-річного віку, пройшли не менш ніж 1,5-місячну поглиблену теоретичну, практичну та медичну підготовку в спеціальних тренінгових центрах.

Очікується, що до кінця 2014 року законопроект буде переданий до Верховної Ради. Текст законопроекту буде розміщений на сайті асоціації, всі охочі зможуть внести до нього свої правки.

Незважаючи на те, що ініціатори, за їхніми словами, заручилися підтримкою значної кількості народних депутатів, легалізацію вогнепальної зброї беззастережно підтримують лише в партії «Свобода». Інші представники опозиції ставляться до ідеї неоднозначно. Представники ж парламентської більшості категорично не підтримують цю ініціативу.

У МВС вважають це питання «складним і дискусійним». «Ми можемо констатувати, що чим менше зброї, тим менша ймовірність того, що її використають. Щороку міліція фіксує кілька десятків злочинів з використанням зареєстрованої вогнепальної зброї», — розповів начальник управління зв’язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

Як повідомляли «Коментарі», раніше Міністерство внутрішніх справ України розробило законопроект, згідно з яким пропонується дозволити повнолітнім громадянам купувати травматичну зброю.

Джерело: RegioNews
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути