chrome firefox opera safari iexplorer

Пацієнтів клініки «Лавра» залишили без світла та води

11 жовтня 2013 о 11:02

Із сумнозвісної лаврської інфекційної лікарні всіма силами витурюють смертельно хворих пацієнтів, пише Україна молода. 

Раніше повідомлялося про акцію протесту лікарів i пацієнтів під Кабміном, після якої, здавалося, людей мають почути. Прем’єр–міністр Микола Азаров після акції доручив мiністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій узяти це питання під особистий контроль, невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД. Причому часу дав — до 28 жовтня.

Але вчора у клiнiцi «Лавра» вимкнули воду та світло. Як повідомила в соц­мережі киянка Олена Косенко, головний інженер Києво–Печерської лаври зранку відключив електрику і почав забивати у лікарні входи–виходи. При цьому всередині клiнiки залишалися п’ятеро пацієнтів.

Ще 11 липня між церквою, державою та ВІЛ–інфікованими пацієнтами було підписано меморандум, згідно з яким пацієнтів клініки не виселятимуть, доки нове приміщення лікарні на вул. Амосова не буде повністю добудоване й оснащене. Однак, за словами старшого фахівця відділу зв’язків iз громадськістю ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Андрія Андрушківа, як «Лавра, так і Академія наук грубо нехтують підписаним меморандумом».

«Таке враження, що вони не бояться ні Бога, ні закону. Проте наші активісти постійно чергують разом iз пацієнтами і не дадуть, аби люди, яким і так нелегко, залишилися без елементарного», — каже «УМ» пан Андрій.

Учора завдяки діям журналістів та громадських активістів електрику і воду в лікарні знову ввімкнули. Та чи надовго?

На сьогодні, розповідають активісти, в лікарні чергує одна медсестра, яка працює на громадських засадах. По ліки, щоб підтримати терапію, щодня їздить пацієнт Олексій. У лікарні дуже холодно. Волонтери звернулися до небайдужих киян із закликом привозити їм ліки та засоби гігієни.

«Кияни, будь ласка, не полінуйтеся і привезіть у лаврську лікарню воду і продукти. Майте на увазі, готувати немає на чому, немає електрики. Везіть щось таке, що ні готувати, ні гріти не треба. Привезіть одноразовий посуд, пакети для сміття, вологі серветки, свічки. Хворі не ходять, у них немає родичів і грошей, але вони живі й потребують нашої допомоги», — закликають активісти.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути