chrome firefox opera safari iexplorer

Музей НСК «Олімпійський» поповнився раритетами від легенд київського «Динамо»

07 листопада 2013 о 14:01

Зірки київського футбольного клубу «Динамо» 60-х і 70-х років Володимир Мунтян, Андрій Біба, Віталій Хмельницький, Володимир Трошкін та Віктор Матвієнко урочисто передали в музей історії НСК «Олімпійський» унікальні експонати — особисті речі часів їх перемог у складі «Динамо».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без минулого не буває майбутнього. Ми робимо ці подарунки для того, щоб нашим новим поколінням футболістів було до чого прагнутиме в майбутньому», — сказав під час урочистої церемонії Владимир Мунтян.

Легендарні футболісти «золотого» складу провели разом сотні матчів і завоювали всі можливі нагороди того 
часу. Мунтяну, Бібі і Хмельницькому в 66-68-му роках вдалося завоювати чемпіонство, а в 66-му і Кубок СРСР. У 71-75-му роках чемпіонами ставали Мунтян, Трошкін і Матвієнко, а в 75-му їм вдалося виграти Кубок володарів Кубків УЄФА.

Музей історії НСК «Олімпійський», що відкрився до 90-річчя стадіону 12 серпня цього року, продовжує поповнюватися унікальною футбольною атрибутикою. В експозиції представлено також особисті речі Андрія Шевченка, Андрія Вороніна і Андрія Ярмоленка. Справжня гордість музею — футболка Андрея Шевченка, в якій капітан збірної провів матч із збірною Швеції на Євро-2012 і забив два переможні м'ячі.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути