chrome firefox opera safari iexplorer

У Нацмузеї Львова показують унікальні твори після реставрації

11 листопада 2013 о 14:15

У Національному музеї у Львові ім. А. Шептицького виставили близько ста творів, які довгий час зберігалися у фондах музею і зараз експонуються вперше після реставрації.

Відкриття реставраційної виставки «За записом часу…», відбулося 8 листопада, повідомляє ІА ZIK.

Багато з цих творів раніше зберігались у Вірменському соборі. Над їх відновлення близько п’яти років працювали чотири реставраційні майстерні Національного музею ім. А. Шептицького. Деякі з цих експонатів навіть вважалися втраченими.

zik.ua

 zik.ua

«Ця виставка – це праця не лише реставраторів, а й фондовиків, наукових працівників та експозиційного відділу», – розповіла заступник директора з наукової роботи Національного музею Оксана Біла.

Загалом у фондах музею зберігається 170 тис. предметів. Щорічно понад тисячу з них проходять через руки консерваторів.

zik.ua

 zik.ua

«У нас працює 37 реставраторів. Щороку ми проводимо планові перевірки експонатів. Сьогоднішня виставка – це заслуга всього колективу», – зазначив завідувач науково-дослідного реставраційного відділу Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького Володимир Мокрій.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути