chrome firefox opera safari iexplorer

Україна четверта за індексом свободи ЗМІ у «Східному партнерстві»

12 листопада 2013 о 13:27

Україна посідає четверте місце серед шести країн «Східного партнерства» за індексом свободи засобів масової інформації, випереджаючи Азербайджан та Білорусь.

Такі дані під час засідання «круглого столу» в Києві у вівторок оприлюднив програмний директор міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков, передає кореспондент Укрінформу.

«Згідно з індексом Молдова посіла перше місце, Грузія — друге, Вірменія та Україна опинилися на третій та четвертій сходинках відповідно, а п'яте та шосте місця дісталися Азербайджану та Білорусі. Завдання індексу полягає у виявленні «больових точок» країн шістки для подальшого лобіювання їх вирішення», — зазначив Кулаков.

Аналізуючи результати дослідження, координатор проекту від «Інтерньюз-Україна» Наталія Сад зауважила, що попри найбільший прогрес, досягнутий Україною у взаєминах з ЄС, четверте місце в індексі свободи ЗМІ вказує на недосконале законодавство та системні порушення його дотримання.

Окрім того, учасники «круглого столу» представили «ТОП-3 події, які сприяли розвитку та захисту свободи ЗМІ регіону» та «ТОП-3 події, які перешкоджали становленню вільних медіа регіону» за липень-вересень 2013 року у шести країнах «Східного партнерства». Говорячи про Україну, головний редактор сайту «www.mediafreedomwatch.org» Анатолій Марциновський констатував, що найбільш негативним трендом на медіа в Україні за ці три місяці 2013 року стали кібератаки на поштові скриньки журналістів з метою їх дискредитації та створення клону «Української правди».

Водночас, за словами Марциновського, позитивом є судове рішення у справі Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя, а також внесення на друге читання законопроектів про суспільне мовлення та роздержавлення ЗМІ і відкликання законопроекту №3301 про внесення змін до Закону «Про доступ до публічної інформації», який міг значно ускладнити роботу журналістів.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути