chrome firefox opera safari iexplorer

Серед мешканців півдня та сходу варто організувати екскурсії у Межигір’я та на дачу В.Пшонки — М. Томенко

03 березня 2014 о 16:30

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко коментуючи ситуацію у Криму та на сході України сказав, що він порадив би новим керівникам регіональної та місцевої влади організовувати просвітницькі тури до Межигір’я.

Позитивним фактом є те, що на мітинги з підтримки Володимира Путіна і Росії виходить лише по кілька сотень людей. Але поважаючи усі точки зору, було би корисно новим головам обласних адміністрацій, передусім Донецької області, Криму та інших східних і південних областей організувати екскурсії у Межигір’я, на дачу екс-генерального прокурора України В.Пшонки, щоб вони подивилися як донецькі представники влади «покращили за 4 роки життя для себе» і порівняли із тим як зріс їх «матеріальний добробут». Також показовим є ставлення російських чиновників до українців, яких вони «захищають»: вже на наддержавному рівні вони планують тих, хто «матиме бажання» переїхати до Росії пересилити на Далекий Схід для підсилення трудових резервів даного регіону Росії.

Довідково:

Регіон Далекого Сходу Росії включає Амурську область, Приморський край, Хабаровський край, Республіку Саха (Якутія), Камчатський край, Магаданську область, Сахалін та Чукотку.

Далекосхідний федеральний округ — це 6169,3 тис. км² або 36 % території Росії. Населення округу — 6,3 млн осіб (5% населення Росії). Центр Далекого Сходу — місто Хабаровськ.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути